Новият мост на кея ще бъде на два "етажа"

1

Старата пасарелка пред Гимназията по облекло ще бъде съборена.

На нейно място ще бъде изградена нова с още един кръг, за да бъде по-малък наклона при изкачване и слизане от нея и ще има площадка за отдих и наблюдение на залезите на Дунава. Това е част от проекта за рехабилитация и изграждане на зона за обществен отдих по крайбрежната ивица в района на ж. п. прелеза на речна гара до ул. „Мостова“. Общата стойност на дейностите е 6 158 257.74 лева без ДДС, информира Арена Медиа.

Новата пасарелка ще бъде на два „етажа“ и ще позволява по-лесно и удобно изкачване и слизане на детски и инвалидни колички, като наклонът ще е до 6%. В заоблените участъци са предвидени панорамни площадки. В частта си над ж. п. линията тя ще е висока 1.80 метра над жиците. Ще бъде обезопасена с парапет и бордюри. Предвидени са осветителни тела, монтирани по продължението на пасарелката.

Останалите две пасарелки на кея – при ул. „Баба Тонка“ и при ул. „Омуртаг“ ще бъдат рехабилитирани – измазване, закърпване, нов бетон и нови парапети. Между трите съоръжения за слизане към кея ще бъдат разположени две арт площадки. Те ще имат 5 реда амфитеатрално разположени индивидуални места за сядане от полимербетон. Предвижда се електрозахранване за озвучаване и осветление. Ще бъдат организирани и две детски площадки.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари