Новият правосъден министър се казва Екатерина Захариева

0
Екатерина Захариева е новият правосъден министър
Екатерина Захариева е новият правосъден министър

Новият правосъден министър на България се казва Екатерина Захариева.

Новината съобщиха няколко медии, а после бе потвърдена лично от премиера Бойко Борисов, предаде Economic.bg.

Именно той я представи на министрите по време на заседанието на Министерски съвет. Захариева получи подкрепата на всички участващи в управлението, каза премиерът.

„Събрахме групите на Реформаторския блок и ГЕРБ, защото винаги съм казвал, че трябва да правим така, като избираме министри. После проведохме среща с АБВ и ПФ, Катя Захариеха получи подкрепата на всички”, заяви Борисов.

Борисов очаква процедурата по назначаване на Захариева да бъде приключена до петък.

От новия министър ще се иска бързо завършване на съдебната реформа, успокояване на атмосферата сред съдии и прокурори, добър контакт между всички парламентарни групи в името на реформата. 

Коя е Екатерина Захариева?

Екатерина Захариева е бивш началник на кабинета на Президента на Република България от ноември 2014 г. до декември 2015 г. Родена е на 8 август 1975 г. Магистър по право от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

От 2001 до 2003 г. работи като адвокат. През 2003 г. е назначена за юрисконсулт, а от 2007 г. е директор на дирекция „Правно-нормативно и административно обслужване“ в Министерство на околната среда и водите.

От август 2009 г. е зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството. На 23.01.2012 г. с Указ на Президента на Република България е назначена за Главен секретар на Президента.

От 13 март до 29 май 2013 г. е зам. министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев.

От 6 август до 7 ноември 2014 г. е зам. министър-председател по икономическа политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране в служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари