Новият кмет на Кацелово е озадачен от оспорването на избора му

2
Гина Стефанова от ГЕРБ е подала жалба в Административния съд в Русе и настоява изборът за кмет да бъде обявен за недействителен
Гина Стефанова от ГЕРБ е подала жалба в Административния съд в Русе и настоява изборът за кмет да бъде обявен за недействителен Видео: БНТ

Загубил кандидат за кмет на русенското село Кацелово оспорва изборните резултати и иска касиране на вота.

Гина Стефанова от ГЕРБ е подала жалба в Административния съд в Русе и настоява изборът за кмет да бъде обявен за недействителен.

Жената твърди, че по време на вота е имало множество нарушения, както и недостоверно отчитане и манипулиране на резултатите, предава БНТ.

На балотажа в русенското Кацелово един срещу друг застават Гина Стефанова от ГЕРБ и Владимир Витанов от СДС. След края на гласуването в нощта на вота разликата между тях се оказва едва 8 гласа.

Николай Братованов, адвокат на загубилия кандидат: При наличието на тази разлика от 8 гласа и 12 са бюлетините, които са обявени за недействителни, за нас възниква едно съмнение, че част от тези недействителни бюлетини, може би погрешно са счетени за такива.

Другият кандидат Владимир Витанов, който вече е положил клетва като кмет, е озадачен от случилото се.

Владимир Витанов, кмет на с. Кацелово: В нощта на изборите тя също дойде и ме поздрави. Нямаше никакви възражения по провеждането на изборите, по резултата.

Хората в селото казват, че разликата между двамата и на първия тур, и на балотажа, била малка и това подхранва съмнения.

От Общинската избирателна комисия в Две Могили стоят зад решението си и са готови да го отстояват пред съда.

Анелия Петрова, председател на ОИК Две Могили: Вярвам, че всеки един кандидат има право на мнение как са протекли изборите.

Делото за касиране на изборите в Кацелово е насрочено за четвъртък в Административния съд в Русе. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари