Нови условия за наемателите на Happy и Арт кафето в Русе

1
Вдигане на наема и допълнителни условия готвят от Община Русе
Вдигане на наема и допълнителни условия готвят от Община Русе Снимка: Dunavmost

Вдигане на наема и допълнителни условия готвят от Община Русе

Общинските помещения в Доходното здание, където в момента се намират Happy („Хепи“) и Арт кафето, влизат за пореден път в дневния ред на общинските съветници в Русе. Условията за отдаването им под наем са променени както откъм цена, така и откъм предназначение на допълнителните средства, които ще дават наемателите за култура и спорт.

Преди да внесе новото предложение, Общината е възложила изготвянето на пазарна оценка за определяне на размера на месечния наем. Съобразно експертна оценка от март 2024 г., изготвена от независим оценител, за помещенията на „Хепи“ месечния наем трябва да бъде 6130 лв. без ДДС, а за Арт кафето – 880 лв. без ДДС. Предишното предложение бе за начална тръжна наемна цена за месец от 5560 лв. без включен ДДС за помещението на „Хепи“ и 860 лв. без включен ДДС за Арт-кафето.

Допълнителните изисквания също са променени. Вместо за поддръжка на Доходното здание сега наемателите ще трябва да внесат еднократно суми за изграждането на „Алея на занаятите“. Размерът остава същият – за бъдещия наемател на „Хепи“ тя е 50 000 лв., а за Арт кафето – 30 000 лева, информира Русе Медиа.

Годишните суми, които бъдещите наематели трябва да дават за подпомагане на културни и спортни мероприятия, организирани от Община Русе за всяка година от срока на действие на договора за наем, също са нови. Наемателят на „Хепи“ ще дължи по 40 000 лв. на година вместо предложените преди 30 000 лв., а Арт кафето – по 8000 лв. на година вместо предишния вариант от 10 000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    10
    кафеджия
    Кмета Пенчо Милков да ги подари на мутрите наТаки,както направи с буферния тир паркинг.
  • 15
    9
    daskal
    Тъжно е, че в Доходното сервират полуфабрикати. И то успешно.
  • 17
    8
    Клиент
    Много скъпо стана и в Хепито, и в другите заведения! Хем им намалиха ДДС -то на 9%, хем те си вдигнаха цените на и повече 100%.
  • 21
    7
    Ушев
    Значи Хепи правят месечен оборот от 300 000 лв. и ще трябва да платят 50 000 лв., а Арт кафето с 10 000 лв.оборот на месец - 30 009 лв.А после жената на Мацола случайно управлявала бутика на мис бикини в Барселона. Милиционери бате!
  • 12
    6
    Кметът на Виената
    Последно условие : всеки обед, по една сервитиорка да се явява в кабинета ми. Разстоянието е 150 метра. Камерите ще са зключени, Възцилена ще е на работа, а дицътъ са при екссссс Жинътъ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари