Нови снимки, стари въпроси!

1
Христо Иванов с коментар за новите снимки, свързвани с Бойко Борисов
Христо Иванов с коментар за новите снимки, свързвани с Бойко Борисов

Христо Иванов с коментар за новите снимки, свързвани с Бойко Борисов

"Днес се появиха една порция нови снимки на Бойко Борисов от неговата спалня, на които се вижда как си почива и отново в чекмеджето е пълно с пачки. Това е нов повод да се върнем към тази тема и нейната значимост.

Темата е важна, защото става дума за данни, които повдигат въпроса за тежка корупция. Ако тези снимки отразяват реалността, то това означава, че тогавашният български премиер е разполагал със суми от поне половин милион евро, както установиха журналисти."

Това заяви в живо включване лидерът на "Да, България" Христо Иванов по повод нови кадри, за който се твърди, че са от спалнята на Бойко Борисов, отново с пистолет и пачки, които се появиха в Интернет пространството. Предаването "ЕвроДикоФ" е получило на пощата си тези снимки, става ясно от публикация на Евроком.

"Тези суми не могат да бъдат обяснени от неговата декларация. Затова снимките са важни, а не за да се занимаваме с мръсното бельо на един български гражданин. Бойко Борисов няма обяснение за тези снимки, а българската прокуратура отказва да направи смислено разследване на тази фактология", добави още Иванов.

Той се включи от входа на премиерската вила в Бояна и посочи, че е избрал това място, за да могат зрителите да си представят как вътре влизат неидентифицирани дами и носят торби с пари и кюлчета, а вероятно и с оръжие.

"Обяснението на Бойко Борисов, което той даде след първоначалната порция от снимки беше, че тук се случвали събранията на партия ГЕРБ и някой притичал до спалнята и организирал тази сценка и я заснел. После обяснението се промени и пред един немски вестник описа история как Мата Хари, както той я нарече, издебнала момент, в който той е отсъствал, донесла тези пари, нащракала ги и по този начин тези снимки са се появили. Само че това не пасва", посочи още лидерът на "Да, България".

По информация на разследващия сайт BIRD новите снимки от спалнята на Борисов, пратени на медиите днес имат следните метаданни:

Изпратени са от IP адрес 212.36.6.130, който е в България и принадлежи на A1.

IMG_1306.HEIC, Шкафче с пистолет и оранжев презерватив, 16 July 2018 at 14:31, iPhone X

IMG_8874.HEIC, ББ лежи по корем завит с бяла хавлия до него има бутилка, 8 May 2020 at 12:18, iPhone X

IMG_5663.jpg Чекмедже, пачки, пистолет, дистанционно за телевизор Самсунг, 11 June 2017 at 19:37 iPhone 6s

IMG_9217.JPG и IMG_9188.JPG са обработвани и нямат полезни метаданни.

От написаното от BIRD излиза, че някои снимки са обработвани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари