Нови правила за шофьорските курсове

2
Край на неограниченото явяване на шофьорски изпити
Край на неограниченото явяване на шофьорски изпити Видео: БНТ

Край на неограниченото явяване на шофьорски изпити

Край на неограниченото явяване на шофьорски изпити и промени в правилата за шофьорски книжки предвижда правителствен план, който беше приет и от Министерски съвет. Какви са акцентите новата концепция - това коментира в сутрешния блок "Денят започва" Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Концепцията е противоречива, в нея има неизяснени текстове, но по-важното е, че се слага началото на поетапното обучение - да се започне от детските градини, училищата и тогава да премине в автошколите, както и за опресняване на знанията на действащите шофьори, заяви Йонко Иванов.

Продължаващото обучение би трябвало да се провежда на полигони за специални условия, съвсем различни от тези, на които обучаваме в момента. Ние нямаме възможност да влезем в ситуация на реални условия - например попадане в заледени условия на пътя, само с видеоклипове това не може да стане, категоричен е Иванов.

Концепцията е ок, да, тя ще тръгне. Но хората, които ще работят на тази база, са важните. А ние все още нямаме такива хора. Имаме подготвени кадри, но те не са поканени, допълни още Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Добре, че наближава Великден, че и аз да чукна нещо...

Харесай Дунавмост във Фейсбук