Нови 1300 военнослужещи ще бъдат назначени в Българската армия

0
Заплатите на военните се увеличават с повече от 10 %
Заплатите на военните се увеличават с повече от 10 % Снимка: БГНЕС / Архив

Нови 1300 военнослужещи ще бъдат назначени в Българската армия през 2018 година, като приоритетно ще бъдат попълвани редиците на Сухопътни войски и Специалните сили.

Новината съобщи председателят на парламентарната комисия по отбрана генерал Константин Попов в Карлово, където се проведе изнесено заседание на ръководената от него комисия в 44-ото Народно събрание, пише Труд.

Бившият генерал от ВВС разкри още, че на второ четене в Закона за републиканския бюджет за догодина са предвидени средства за увеличение на заплатите на военнослужещите с малко над 10 %. Председателят на парламентарната комисия по отбрана посочи, че проектът за модернизация на Сухопътните войски е почти готов и се очаква още преди Нова година да влезе в Народното събрание.

Относно мерките за нормализиране на полетите в авиобаза Граф Игнатиево, ген. Константин Попов подчерта, че се очаква това да се случи още до края на месец ноември.

Покрай изнесеното си заседание на територията на 61-ва Стрямска механизирана бригада депутатите от Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание се срещнаха и с кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Пред народните представители градоначалникът постави въпросиу свързани с възможността за предоставяне на военно имущество, като техника, материали и оборудване с отпаднала необходимост, за ползване от общините.

От своя страна пък депутатите от парламентарната комисия по отбрана благодариха на кмета на Карлово за готовността му да предостави общински терени за изграждане на жилища на военнослужещите.

Ген. Константин Попов подари на д-р Емил Кабаиванов почетна монета на първия председател на Народното събрание Антим І, а кметът връчи на генерала почетен плакет с образа на Васил Левски.

По време на посещението си в Карлово членовете на Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание разгледаха въоръжението и бойната техника на военното формирование, което е най-голямото в състава на Сухопътни войски, и поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в родния му град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари