Владимир Путин: Руските сили напредват по всички фронтове в Украйна

0
Руският лидер каза, че няма да прави промени в състава на генералния щаб на руска армия
Руският лидер каза, че няма да прави промени в състава на генералния щаб на руска армия Снимка: Администрация Президента России

Руският лидер каза, че няма да прави промени в състава на генералния щаб на руска армия

Руският президент Владимир Путин заяви днес на среща с министъра на отбраната и висши генерали, че руските сили всеки ден подобряват позициите си във всички направления в Украйна и руската офанзива върви по план, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Русия през последните месеци изтласква украинските сили в ключови сектори на фронта, въпреки отпуснатите от САЩ и техните съюзници стотици милиарди долари военна помощ за Киев.

На среща в Кремъл с новия министър на отбраната Андрей Белоусов, секретаря на Съвета за сигурност на Русия Сергей Шойгу и високопоставени генерали, Путин каза, че действията на руската армия "продължават в съответствие с плана", одобрен от генералния щаб.

"Колкото по-ефективно работите на фронтовата линия, толкова са по-големи шансове имаме да разрешим този въпрос по мирен начин", каза Путин на генералите и добави: "Това е, към което винаги сме се стремели и винаги сме говорили за това".

Путин благодари на Шойгу за предишната му работа като министър на отбраната. Руският президент посочи, че "много неща не са били ясни преди началото на войната" и добави, че Шойгу ще му помогне в управлението на държавната система за сигурност и отбрана.

Обръщайки се към Белоусов, Путин каза, че го е назначил заради повишаващите се разходи за отбрана и сигурност, които тази година ще достигнат, по думите на руския лидер, близо 8,7 процента от БВП или дори малко повече. Това все пак е по-малко от равнищата от 13 процента през 80-те години на миналия век, по времето на Съветския съюз, посочва Ройтерс.

"Това все пак не са 13 процента, какъвто беше случаят в Съветския съюз, но все пак е значителна сума, солиден ресурс и тези средства трябва да бъдат използвани внимателно и ефективно", заяви Путин.

"Това отношение между отбранителната и гражданската сфера трябва да бъде органично интегрирано в цялостната стратегия за развитие на руската държава", посочи руският президент.

Путин похвали Белоусов за икономическия му опит и за работата по разработване на дронове и други безекипажни бойни машини.

Руският лидер каза, че няма да прави промени в състава на генералния щаб на руска армия. В срещата участваше и началникът на генералния щаб Валерий Герасимов.

"Искам на всички да стане ясно. Това бойно звено беше развито, функционира ритмично, действа успешно и не се очакват промени в него", каза Путин за руския генерален щаб.

"Трябва да използваме максимално всичките ни административни ресурси, за да постигнем главната задача - успешната работа на бойните ни формирования на линията на съприкосновение в рамките на специалната военна операция", обобщи руският лидер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Бако
    Всичко върви по план-Киев за 3 дни ако не за 30 години
  • -5
    5
    Българин
    Аз съм мазният небинарен травестит Путин Хуйло, трябва да си заработя надника, че иначе не може да събера пари за да си сменя пола. Много ми се възпалява ануса от такива новини, сега и Зеленски като капитулира и не знам какво ще правя....пак ще ровя по кофите за да се прехранвам!
  • 3
    4
    до 3
    А на пропагандата на Вашигтон пост ще повярваш ли, там пише същото! Ако искаш и Ню Йорк таймс - https://www.nytimes.com/2024/05/14/us/politics/russia-momentum-ukraine-war.html
  • -4
    3
    Българин
    За малко да повярвам на жалката фалшива пропаганда на умрелия късокрак кремлински сатрап! Слава Украина! Путлерчо капут!
  • -2
    2
    до 1
    Тоя открил Америка за втори път?!? Като че ли ленд лиза за СССР беше безплатен, последната вноска по него Русия плати през 2006 година. Реднеците безплатно не дават!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари