Новата програма за саниране притеснява домоуправителите в Русе

1
Сроковете за приключване на процедурите по програмата за саниране са твърде кратки според русенските домоуправители
Сроковете за приключване на процедурите по програмата за саниране са твърде кратки според русенските домоуправители

Сроковете за приключване на процедурите по програмата за саниране са твърде кратки според русенските домоуправители

Според тях, дори ако няма никакви пречки, подготовката за кандидатстване ще надхвърли крайния срок от 31 март следващата година.

Това, което трябва да се направи първо е да се свиква събрание на етажната собственост, за да се създаде сдружение с кворум от минимум 67%, като всички дейности по подготовката са обвързани със срокове, разказва репортаж на КИС 13.

Освен това, притеснителното за домоуправителите е, че трябва да се предплати част от сумата за обследване и издаване на енергийни и технически паспорти, което струва между 6 и 9 лева на квадратен метър.

Затова домоуправителите в Русе смятат, че подготовката за кандидатстване по програмата няма как да се случи до края на март.

Предвижда се след този срок, комисия да оцени всички кандидатури и да утвърди спечелилите по програмата за саниране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Гост
    Много хора не са наясно, че главна операция в санирането е укрепването на междупанелните връзки (конструкцията на блока), което и увеличава експлоатационния му срок. Без него, само се замазва и прикрива проблема.
  • 5
    1
    Виктор
    Изгонете Цветелин Цонев. Този индивид е вреден. Само който не имал вземане-даване с това чудо на природата, само той не знае за каква природна обратна еволюция става въпрос.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари