Новак Джокович официално се оттегли от турнира в Монреал

0
Той няма право да влиза на територията на Канада, защото няма поставена ваксина срещу COVID-19
Той няма право да влиза на територията на Канада, защото няма поставена ваксина срещу COVID-19 Снимка: Eurosport

Бившият лидер в световната ранглиста по тенис Новак Джокович официално се оттегли от Откритото първенство на Канада поради статуса си на неваксиниран.

Организаторите на турнира потвърдиха, че сръбският представител няма да играе в Монреал тази година. Той няма право да влиза на територията на страната, защото няма поставена ваксина срещу COVID-19.

Джокович, който спечели четири пъти турнира в Канада през 2007, 2011, 2012 и 2016 г., ще бъде заменен в основната схема от французина Бенджамен Бонзи.

Има голяма вероятност Новак Джокович да не участва и на US Open заради нежеланието му да се ваксинира. По-рано организаторите на турнира обявиха, че възнамеряват да „уважават позицията на правителството на САЩ по отношение на пътуването до страната на неваксинирани граждани на САЩ“.

Откритото първенство на САЩ ще се състои от 29 август до 11 септември в Ню Йорк

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Моци
    Фашистите се чудят как да го спират,вероятно да дадат преднина на Испанския циганин! Долно и мерзко!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари