Нова спасителна акция в Рила

0
Турист е със счупен крак след падане в района на Дългия рид
Турист е със счупен крак след падане в района на Дългия рид Снимка: ПСС / архив

Турист е със счупен крак след падане в района на Дългия рид

Планински спасители тръгнаха за нова тежка акция в Рила по спасяване на турист. Мъжът е паднал в района на Дългия рид и е получил фрактура на крака. Мястото е на около 2000 метра надморска височина и се намира между Додов връх и Рилския манастир.

Деветима спасители от Дупница вече пристигнаха в Рилския манастир, откъдето ще поемат пеша към мястото. Очакват и подкрепление от свои колеги от Благоевград.

"Не знаем колко време ще ни отнеме докато стигнем до човека. Надяваме се да не посрещне Новата година в планината, но дори и това да стане, важно е да помогнем на туриста", каза планинският спасител от Дупница Мартин Джокин, цитиран от "24 часа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари