Нова сладкарница ще радва посетителите на пазара в „Здравец Изток“

3
В момента се извършват довършителни дейности, а сладкарницата ще отвори през март месец
В момента се извършват довършителни дейности, а сладкарницата ще отвори през март месец Снимка: в. "Бряг"

Нова сладкарница и два магазина ще попълнят китния пазар в „Здравец Изток“

Сега строежът там кипи, а през март се очаква обектите да отворят врати. 

Това е съобщил управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев пред вестник "Бряг". 

Обновеният и модерен пазар започна работа през декември 2020 г. Магазините са проектирани така, че да бъдат удобни както за търговците, така и за клиентите. Разполагат с топлоизолация, автоматично LED осветление и интернет. Сладкарницата, която вече има своя наемател, и новите два магазина, ще са практично и приятно допълнение към вече разработения удобен пазар както за хората от квартала, така и за всички русенци.

Закрит пазар се изгражда и в кв.“Възраждане“ на съществуващия сега Сан Стефано.През септември миналата година Общинският съвет одобри проекта и разреши изпълнението му. Създаването на новия покрит пазар на „Сан Стефано“ е заложено в програмата за развитие на „Общински пазари” ЕООД за 2021 г., като инвестицията е с нетна стойност 140 000 лева и ще се извърши със собствени средства на дружеството. Предвижда се възвръщаемост на инвестицията в рамките на 8 години, след цялостното завършване на проекта. Очакванията са пазарът да стане вече целогодишен и да заработи още през април - май, поясни пред русенския ежедневник Кунчо Кунчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Котка
    Леле, вярно. Как се забравят нещата. Оттам съм си купувала закуски, когато учех в Бастилията. А някой помни ли сладкарничката на ъгъла до Корабния техникум? Имаха невероятни кашкавалки. А следкарница "Теменуга"? Тя беше до Кооперативния пазар, доколкото помня.
  • 2
    3
    русенец
    Сладкарница "Валя" беше на ъгъла на ул. "Червен", между историческия музей и старата поща. Площадът пред нея, около който са още и у-ще "Хр. Ботев", Окръжна бибилиотека, беше и е очарователен център.
  • 0
    2
    Котка
    Прав си, човече! Обаче ме замисли - коя беше сладкарница "Валя"? Имам спомен за името, а къде беше -не се сещам.
  • 15
    1
    русенец
    А къде са сладкарниците от детството ми? "Валя", "България", на кино "Здравец", "Тетевен" и да не изброявам малките и наистина китни и уютни квартални сладкарнички. Превърнахте ги в магазини за китайски боклуци. Това на снимката е безлично помещение, направено от сандвич панели. Със сигурност ще продават някаква сладкарска конфекция.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари