Нова мобилна криминалистическа лаборатория пристига в Русе

0

Ключовете на 6-те мобилни лаборатории бяха връчени от главния секретар на МВР. Една от тях е определена за нуждите на ГДНП, една за СДВР и по една – за областните дирекции в Благоевград, Враца, Русе и Кюстендил

Лабораториите са купени със средства, осигурени от Фонда за безопасност на движението. Те са окомплектовани с оборудване за провеждане на огледи на местопроизшествия, което включва висококачествена фотографска и специализирана техника за изземване на специфични следи, веществени доказателства и тяхното фотодокументиране.

С новото оборудване ще бъде постигнато повишаване на експертизата по провеждане огледи на местопроизшествия, заяви главен комисар Тодоров. Тенденцията в развитието експертно-криминалистическата дейност в страната е уеднаквяване в подходите на провеждане огледи на местопроизшествия.

На следващо място нашата цел е да надграждане и разширяване възможностите на служители по направление експертнокриминалистическа дейност с оглед качествено изземване на следи и веществени доказателства от огледи на местопроизшествия. И не на последно място е повишаване на капацитета им по отношение въвеждане на нови технологии при събиране на доказателства от огледи на местопроизшествия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари