Нова измама! Могат ли банките могат да продадат блока, в който живеете?

4
САНИРАНЕ - ИЗМАМА?
САНИРАНЕ - ИЗМАМА? Видео: КИС 13

Монополите или банките могат да продадат блока, в който живеете, ако стане юридическо лице. За това предупреждава русенският народен представител Любомир Владимиров във връзка с националната програма за саниране.

Едно от изискванията за безвъзмездно финансиране е общите събрания на етажните собствености да учредят сдружение на собствениците, което на практика означва да се създаде фирма. Условието е това да бъде безсрочно. За разлика от общото събрание, юридическото лице започва да носи финансова отговорност, следователно може да бъде доведено до фалит.

По този начин, може да се стигне до случаи подобни на АОНСУ или блок Теодора в Русе, където апартаментите бяха ипотекирани срещу банков заем и след това продадени. Но вместо банката да си търси кредита от строителния предприемач, тя праща съвсем законно съдия изпълнител да описва имотите на хората.

Делото за имотна измама, което се води срещу председателя на Общинската избирателна комисия в Русе Иван Иванов беше отложено заради неявяване на ключов свидетел. Става дума за Върбан Илиев, когото всички страни искат да разпитат лично. На днешното заседание в окръжния съд не се яви и още един от призованите свидетели - Иван Дудев, но неговите показания, дадени по време на разследването, бяха прочетени в съдебната зала след всеобщо съгласие.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари