Нова детска площадка в квартал „Тракция“

0

Започна изграждането на нова детска площадка в кв. „Тракция“.

Съоръженията ще са разположени на площ от 200 кв.м. в района на „Захар био“. Детската площадка е дарение от русенската фирма „АС - СТРОЙ“ със съдействието на фирмите „Ремонтстрой“ и „Атрекс“.

Изграждането на детска площадка в този квартал е ангажимент, който кметът Пламен Стоилов пое пред жителите в района, които преди време сами проявиха инициатива като почистиха и облагородиха междублоковите пространства, а Община Русе им съдейства с извозването на събраните отпадъци.

Продължаваме да обновяваме детските площадки в града. Работим и за насърчаване на ученическия и масов спорт, като целта ни е всеки русенски квартал да разполага със собствено модерно спортно игрище със свободен достъп за ползване, площадка за фитнес на открито и стрийт фитнес“, заяви кметът Пламен Стоилов.

 „До месец площадката за деца от 3 до 12 години ще е готова. Тя ще е съобразена с всички съвременни изисквания. Съоръженията ще са комбинирани, за да може от тях да се възползват максимален брой деца на различна възраст“, заяви Асен Тодоров, собственик на „АС – СТРОЙ“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари