Нова авария на "Топлофикация" остави русенци на студено

0
Пробивът е на същия магистрален топлопровод, който се спука на две места преди няколко дни по улица "Митрополит Григорий" на кръстовищата с булевард "Родина" и улица "Студентска"
Пробивът е на същия магистрален топлопровод, който се спука на две места преди няколко дни по улица "Митрополит Григорий" на кръстовищата с булевард "Родина" и улица "Студентска" Видео: Кис 13

Отстраниха нова авария по магистрална тръба на "Топлофикация" в Русе. 

Става дума за пробив на същия магистрален топлопровод, който се спука на две места преди няколко дни по улица "Митрополит Григорий" на кръстовищата с булевард "Родина" и улица "Студентска", информира Кис 13.

Този път аварията е станала в участък по улица "Яребична" до училище "Братя Миладинови". На своята интернет страница от топлофикационното дружество пуснаха уведомление за временно спиране на парното в квартал "Локомотив" и част от квартал "Възраждане" между улиците "Янтра", "Алеи Възраждане" и "Тулча", във връзка с отстраняването на пробива по магистралния топлопровод. В съобщението е посочено, че топлоподаването е било прекъснато снощи около 23:00 часа.

По думите на изпълнителния директор на дружеството инж. Севдалин Желев, до аварията се е стигнало след като в течение на 10-ина години през шахта е прониквала дъждовна вода, която е напоявала изолацията на топлопровода и впоследствие е довела до компрометирането и спукването на тръбата.

Днес аварийни екипи на дружеството работиха на мястото на аварията за отстраняване на пробива. След като компрометирания участък беше сменен, започна пълненето на системата и поетапното пускане на топлоподаването в засегнатите райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари