Нова атракция в Русе! Кални бани в квартал "Родина"

2
Кални бани
Кални бани Видео: КИС 13

Русе / В Русе изпробват нов метод за почистване на улиците - с лечебна кал. Тя се полага от специална техника посредством четка и малко вода.

Когато камионът минава покрай бордюрите на тротоарите впръсква тънка струйка, четката се завърта, за да омеси хубаво вече наквасения прахоляк, но вместо да го засмуче, го оставя на улицата. По този начин се образуват купчинки лечебна кал, която хигиенизира и дезинфекцира пътната настилка.

Вероятно е взет пример от животнинския свят, в който калните бани са ежедневна практика с цел отстраняването на всякакви паразити и микроорганизми от кожата на животните. Кадрите които виждате са от тази сутрин от улица Лисец в квартал Родина. Очевидно, камионът оборудван със специализирана за почистване техника, е минал покрай бордюрите и е положил пласт от въпросната лечебна кал за радост на всички в квартала.

Дори наскоро от общината в Русе се похвалиха, че е започнало поетапното почистване на улиците. Това включва ръчно и механично, посредством техника, измитане и събиране на прах, дребни отломки и остатъци от инертни материали от снегопочистването. Това е планирана дейност, която се извършва всяка година по предварително  изготвена схема с приоритетни задачи. Невинаги обаче тази рутинна практика означава и качествено изпълнение от страна на фирмите по почистването.

Това повдига въпросът как се извършва контролът от страна на общината.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари