Нов вид дрегер отчита алкохол и наркотици за 30 минути

1
Пробата се тълкува като равносилна на кръвна проба
Пробата се тълкува като равносилна на кръвна проба Снимка: БГНЕС

Пробата се тълкува като равносилна на кръвна проба

МВР Бургас вече разполага с нов уред, който с голяма точност отчита наличието на алкохол и наркотици в кръвта. Новото устройство ще тества водачи, които не са съгласни с резултатите, отчетени от дрегера при проверка на пътя. Пробата се тълкува като равносилна на кръвна проба и процедурата отнема не повече от 30 минути, предава БНТ.

Междувременно от полицията в Бургас отчитат намаляване на случаите на шофьори, заловени да управляват автомобили, употребили алкохол и наркотици.

От началото на март месец получихме допълнително техническо средство, така нареченият – доказателствен анализатор, който дава възможност на водачите, които не са съгласни с показателите на дрегера да бъдат повторно пробвани. Този уред е по-точен и конкретен”, обясни началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Бургас комисар Марин Димитров.

След като се направи такава проба, тя се взема като доказателство, равносилно на кръвна проба. Точен е, дават го като последна разработка“, каза оперативният дежурен Алексей Русев за новата апаратура.

Областната управа в морския град е предоставила на полицията и втори паркинг, където да се съхраняват конфискуваните коли от злоупотребители водачи. Районните управления по Южното Черноморие вече са препълнени с отнети автомобили.

Областната дирекция на МВР Бургас е първенец по конфискувани автомобили, особено през летния сезон. Близо 360 досъдебни производства са образувани до момента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ЗАКРИВАЙ
    Пълен абсурд! Няма как да се прави сравнение между кръвна проба взета от медицинско лице в стерилна среда, и проба от слюмка взета от кварталния неграмотник, на улицата, без ръкавици. Голяма част от пробите се манипулират от ченгетата още на място. Ако не те харесат нещо или просто искат да те унижат си имат начини. Няма как да ги проследиш и реагираш докато пипат разни забранени субстанции, после със същите ръце ти отварят дрегера, докосват сондата и айде - светиш! Полеви тестове каквито и да са няма как да са равносилни на кръвна проба. Това просто означава, че държавата и МВР ще бъде съдено до дупка от всеки с що годе читав адвокат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари