Нов паркинг с 25 места ще струва 90 000 лева

0
25 паркоместа, две от които за инвалиди, ще бъдат обособени на новия паркинг,
25 паркоместа, две от които за инвалиди, ще бъдат обособени на новия паркинг,

25 паркоместа, две от които за инвалиди, ще бъдат обособени на новия паркинг, който предстои да бъде изграден на мястото на съборените бивши казарми на Пети пехотен Дунавски полк.

За благоустрояването на терена Община Русе вече задели 90 000 лв., които бяха осигурени чрез корекция на бюджета за 2015 на последното заседание на местния парламент.

Припомняме, че събарянето на бившите казарми на Пети пехотен Дунавски полк в Русе започна през миналата година. Решението бе взето от Общински съвет през септември 2013 по предложение на кмета Пламен Стоилов. Още тогава бе съобщено, че двете сгради са в "критично фактическо състояние, обуславящо непосредствена опасност за живота и здравето на преминаващите в близост лица", като бе отбелязано и отпадане на необходимостта за ползване на същите за задоволяване на обществените потребности на територията на град Русе.

Администрацията на кмета Пламен Стоилов вече е обявила обществена поръчка за изграждането на открит паркинг на улица "Майор Атанас Узунов".

В нея е описано, че с реализация на проекта ще се обособят 25 паркоместа за леки автомобили, две от които за инвалиди. Около паркинга ще се обособяват пешеходни тротоари, като съществуващата дървесна растителност ще се запази. Отводняване на обекта ще се осъществява с три дъждоприемни оттока, заустени в градската канализационна мрежа. Проектирани са асфалтобетонова настилка за паркинга и армиран бетон за тротоарите.

От общинската администрация уточняват, че за обекта има разработен инвестиционен проект по части геодезия и ВиК.

Проектосметната документация се намира в Община Русе, ул. „Олимпи Панов” № 6, ет. 2, ст. 7. Указано е още, че за изпълнението на строително-монтажните работи е необходимо да се спазват одобрените строителни книжа и да се използват качествени материали по БДС.

Припомняме, че в непосредствена близост в края на 2012 година бе изграден паркинг за 140 места, като държавата помогна със средства за завършването му.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари