По-малко паркоместа в центъра на Русе

0
Вседостъпна среда
Вседостъпна среда Видео: КИС 13

С подземен паркинг зад Доходното здание в Русе, общината ще се опита да компенсира загубата на паркоместа в участъка от площад "Елиас Канети" до историческия музей.

70 паркоместа са премахнати в централната градска част в Русе по проекта за достъпна среда. Според общинска администрация, липсата на места за паркиране щели да се компенсират с бъдещия подземен паркинг на доходното здание. Той обаче ще може да побере само 58 автомобила и то срещу заплащане. След като паркират там, гражданите ще имат удоволствието пеша да извървят поне няколкостотин метра до работните си места. Според общината това се налага, тъй като участъкът от площад „Канети“ до Историческия музей става територия за пешеходен туризъм, където няма място за автомобили. Затова улицата е стеснена до маломерните 3 метра и половина, а тротоарът е цели 6 метра. Улица иван вазов също е по-тясна заради велоалея. Това поставя на изпитание шофьорите, които искат да паркират някъде колите си макар и за няколко минути.

5 години ще бъде гаранционният период през който всеки евентуален ремонт по проекта за достъпна градска среда ще бъде за сметка на строителната фирма. Няколко месеца преди откриването на площад Батенберг вече се налага ремонт в два участъка , където се събира дъждовна вода.

Както ви показахме вчера, в момента двете статуи във фонтана на площад Батенберг се обработват предварително, за да може следващата седмица да започне възстановяването на патината на бронзовите фигури. Очаква се реконструираният площад да бъде открит през юни.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари