Нинова поиска главата на Гергов и изгони медиите от пленума

0
Гергов: Ако тръгна да говоря, леле-мале...
Гергов: Ако тръгна да говоря, леле-мале... Снимка: БГНЕС

Националния съвет на БСП да освободи Георги Гергов от Изпълнителното бюро на партията. Това предложи току-що соц. лидерката Корнелия Нинова.

"С уважение, че е партиен човек, че много години работи за партията всеотдайно. Но заради ситуацията, в която индиректно е замесена БСП, и тъй като е политическо лице и не приемам за редно политическо лице да участва в такива събития", аргументира се Нинова.

Точката за Гергов не бе включена предварително в дневния ред, но след въпроси от Георги Божинов и Янаки Стоилов Нинова обясни, че ще се гледа като първа. Медиите обаче бяха изведени от залата, съобщи 24 часа.

"Не трябва медиите да излизат. Няма какво да крия от тях. Нека да видим какво съм направил", скочи Гергов. Но Нинова бе непреклонна и журналистите бяха изведени.

"Еднолична партия ли ще ставаме?" Това е попитал Георги Гергов в изказването си пред червения пленум, разкриха присъстващи на закритата за медии дискусия. "Ако тръгна да говоря, леле-мале", допълнил той.

Гергов застанал на трибуната, за да гледа другарите си в очите.

"Не разбирам какво е нарушението, пил съм кафе в моя офис", казал Гергов. И разказал, че преди 2 месеца си дал оставката, а тогава Нинова със сълзи го молила да не го прави. "Не е на дневен ред тази тема", заключил той.

"Ако сме еднолична партия нямаше да се събираме днес", отвърнала му Нинова. Соцлидерката разказала, че Гергов отказал да отговаря на ИБ или да направи изявление пред медиите. Отказа и да се оттегли временно, допълнила соцлидерката.

Заседанието на червения пленум продължава.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари