НИМХ: Живакът скача до 40 градуса през уикенда!

0
До 40 градуса ще са температурите в Русе, Велико Търново, Сандански, Петрич и Видин
До 40 градуса ще са температурите в Русе, Велико Търново, Сандански, Петрич и Видин

В следващите дни ще бъде горещо, през уикенда очакваме до 40 градуса

Това сочи прогнозата на НИМХ, представена в ефира на "Твоят ден” по NOVA NEWS от синоптика Виктория Клещанова. По думите ѝ на места времето ще е екстремно, което означава, че ще има жеги, с каквито не сме свикнали през този период.

Най-горещият ден ще е неделя. Предупредителният код за потенциално опасни жеги ще е за цялата страна с изключение на източните райони. Температурите ще надхвърлят 33-35 и ще стигат до 40 градуса, което създава предпоставки и за пожари. До 40 градуса в неделя ще са температурите в Русе, Велико Търново, Сандански, Петрич и Видин.

Топло ще е и в първия почивен ден. В събота 38-39 градуса се очакват в Дунавската равнина и в крайните югозападни райони.

Днес термометрите ще показват между 33 и 37 градуса. По морето ще е малко по-прохладно – 27-30 градуса, като морската вода ще е 23-25 градуса.

През следващата седмица предстоят горещниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари