НИМХ: Един дъждовен облак може да тежи повече от 450 тона

0
Това е едно от интересните и любопитни неща, които могат да научат учениците от платформата www.nimhi.b
Това е едно от интересните и любопитни неща, които могат да научат учениците от платформата www.nimhi.b

Един дъждовен облак може да тежи повече от 450 тона. Това е едно от интересните и любопитни неща, които могат да научат учениците от платформата www.nimhi.bg.

Това каза Лора Йосифова, ръководител „Международен отдел“ – НИМХ, по повод научно-образователната платформа на метеорологичния институт, която се реализира с подкрепата на образователното министерство, предаде Фокус.

„Тази година ще може много по-всеобхватно да представим дейностите и работата на специалистите и учените от НИМХ , тъй като наистина най-разпознаваемата дейност е прогнозата на времето, но в НИМХ се правят ежедневно и много други - хидропрогнози, очакваното състояние на реките, морски прогнози за района на Черно море, агропрогнози за въздействието на метеорологичните условия върху селскостопанските култури, също така се правят прогнози за пожароопасност, предупреждения за опасния явления.“

Лора Йосифова уточни, че забавната страна на науката се представя и чрез видеоексперименти. „Те могат да бъдат пресъздадени лесно и в домашни условия, не всички разбира се, за което предупреждаваме, но и в класната стая под надзора на учителите“, каза Йосифова.

Платформата има специална рубрика „Игри за знания“, където регулярно се публикуват различни задачи. „Арт конкурс“ набира популярност, вече са получени първите рисунки. „Млад синоптик“ пък е тест, на който вече има над 30 отговора от ученици от различни училища.

Лора Йосифова каза още, че учителите могат да се свържат с НИМХ и да предложат теми от учебния план, в които специалистите да се включат и чрез онлайн платформите за дистанционно обучение да влязат в час и да представят различни теми.

Платформата няма възрастови ограничения и материалите се представят за различни възрастови групи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари