Николай Василев: Предлагам обществото да дава на всяко новородено по 20 000 лева

0
Никой не показва демографската пирамида в България, отбеляза той
Никой не показва демографската пирамида в България, отбеляза той Видео: NOVA

Според него влизането в Еврозоната не е приоритет на повечето правителства след 2005 г.

Никой не показва демографската пирамида в България. За страната ни и за Източна Европа те не се показват. За България пирамидата означава – голям брой деца, родени през късния соц., след това по-малко деца се раждат, а сега все повече деца заминават да учат в чужбина или се колебаят да имат деца. Ако продължаваме така, нацията ще изчезне. Общополитическата класа не се занимава с този проблем”. Това каза икономистът Николай Василев в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

Предлагам обществото да дава средно по 20 000 лв. на родителите на всяко новородено дете. Може да се направи политика, която да обвързва сумата с осигурителния доход. Десетки милиарди се прахосват за глупости, а това, което предлагам, ще бъде може би 1 млрд.”, каза Василев.

Ако не се вземат мерки, може би няма да има кой да празнува 1400 г. от създаването на България. Раждаемостта е не само финансов въпрос, а обществен, личен”, каза Николай Василев.

България ежегодно увеличава публичния си дълг. Бяхме сложили часовник, който да показва дълга на страната, на балкона на нашия офис, той бе махнат. Ако бе останал, сега щеше да показва 40 млрд. лв. дълг”, обясни бившият министър.

Относно липсата на бюджет за 2023 г. той каза: „Едно от добрите неща т.г. е, че няма нов бюджет. Седем партии в парламента пред поредни предсрочни избори… щяха да наддават. Същото би се случило, ако сега служебният кабинет вкара бюджет”.

Според него влизането в Еврозоната не е приоритет на повечето правителства след 2005 г. „Липсва политическа воля за влизане там”, категоричен е Николай Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    демоГраф
    Цитат : "...а сега все повече деца заминават да учат в чужбина или се колебаят да имат деца..." - Първо-хората не са говеда, че да ги размножаваш насила. Второ- хората не са говеда , че да ги държиш насила някъде. Трето - не количеството е важно , а качеството. Лихтенщайн са над 30 хиляди и не бият тъпана че изчезват. Швейцария са около 9 милиона и също не бият тъпана че изчезват. По цял свят раждаемостта спада дори в Сенегал и Гана.
  • 7
    7
    русенец
    Малей-й-й-й! Братята роми ще ги правят на конвейер. И никой няма да ги възпитава. После ще се чудим защо по селата стават страшни неща!
  • 9
    6
    daskal
    Абе глупак, стимулирайте не просто размножаването, а достойното отглеждане на деца! Стимулирайте отговорните родители, и наказвайте безотговорните. Стимулирайте работещите хора, тези, които се грижат за децата си - възпитават ги, изпращат ги на детска градина и училище. Знаеш ли, че някои раждат деца само за да ги продадат в чужбина. Чувал съм, че по 25-хиляди евро вървяло бебето в Гърция.
  • 10
    5
    Бай Ставри
    Е те тва ако го направите - съм готов да ти правим бебебта всеки ден - ахмак със ахмак такъв!!! Защо правите такава предизборна парлама бре серсемино!
  • 15
    4
    Pyce
    За родители без средно - никакви пари. Дори те ще трябва да дават на държавата ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари