Николай Василев: От лятото на 2021 се спускаме надолу по пързалката

0
Според Василев замразяването на цените на тока, парното, водата, както и помощта за горивата са неправилни мерки
Според Василев замразяването на цените на тока, парното, водата, както и помощта за горивата са неправилни мерки Видео: bTV

Според Василев замразяването на цените на тока, парното, водата, както и помощта за горивата са неправилни мерки

"България беше в отлична финансова позиция през предишното десетилетие, някъде докъм септември 2020 г. След това постепенно, но особено от лятото на 2021 г. досега се спускаме надолу по пързалката. Причината още да не сме катастрофирали напълно е, че започнахме от доста по-добро състояние, но посоката е много грешна".

Това заяви бившият министър на икономиката Николай Василев по bTV.

По думите му причините за това са, че са ни „управлявали хора, които вярваха, че колкото по-големи дефицити има държава и колкото по-големи дългове вземе, толкова по-добре. Това е изключително погрешно и резултатите са ясни.“

Преди две години Държавният бюджет беше 42 млрд. лв. сега очаквам да завършим със 68 млрд. лв., а догодина според популизма на бъдещите правителства 70-80 млрд. лв., та и 100 млрд. лв. Т.е. на политиците и 100 млрд. лв. не са им достатъчни, за да харчат и раздават“, заяви бившият икономически министър.

Според Василев замразяването на цените на тока, парното, водата, както и помощта за горивата са неправилни мерки.

„Те подкрепиха с огромни средства богатите хора, които нямат нужда от това, а на социално слабите помогнахме с малко. Оказа се, че бедните плащат сметките на богатите по този начин. В момента по-високите пенсии се плащат предимно от дългове, които ще изплащат един ден нашите деца“, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари