Николай Нанков: Под 35% са платените аванси на "Автомагистрали"

0
Никога по времето на ГЕРБ е нямало неизплатени средства
Никога по времето на ГЕРБ е нямало неизплатени средства Снимка: Ладислав Цветков / bTV

"Никога по времето на ГЕРБ е нямало неизплатени средства"

Знаем за строителството на всички отсечки от първия до деветия етап на АМ „Хемус“. Без издаване на строително разрешение от компетентна институция, в случая Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) всичко, свързано със строителните дейности е незаконно. Ако говорим за нещата, които предшестват самото строителство, като теренно обезпечаване, проектиране, геодезия, инженерните пътища, доставянето на материали, закупуването на техника – за тях не са необходими строителни разрешения.

Това заяви в ефира на bTV депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Платено е на „Автомагистрали“ по отношение на авансиране на дейностите между първи и девети участък. Под 35% са платените аванси. В големите обекти почти половината от разходите са свързани с подготвителните дейности, които предшестват строителния процес“, добави той.

Нанков заяви, че ще заведе дело срещу говорителят на служебното правителство Антон Кутев за манипулацията, че са подписвани финансово необезпечени договори за текущ ремонт и поддръжка на АМ „Хемус“.

Ако имаше нещо незаконно по отношение на договорите и платените аванси, новото ръководство на МРРБ трябваше от първия ден да изискат обратно тези суми, сумите не са изчезнали, те са обезпечени. След това да прекратят договорите и да започнат отначало“, каза още депутатът.

По думите му финансово обезпечени договори в АПИ няма.

Никога по времето на ГЕРБ е нямало неизплатени средства. Тези, които в момента управляват, трябва да намерят ресурс“, добави Нанков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари