Николай Денков: Не съм имал спор с Мария Габриел

0
Съставът на кабинета ще се основава на това, което вече представихме, заяви Денков
Съставът на кабинета ще се основава на това, което вече представихме, заяви Денков Снимка: NOVA / стоп кадър

Съставът на кабинета ще се основава на това, което вече представихме, заяви Денков

Съставът на кабинета ще се основава на това, което вече представихме. Ако има промени, те ще са в няколко имена и ще са свързани с желанието ни да извадим още по-добър състав. Където е възможно, търсим експерти. Това коментира по Нова телевизия съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ акад. Николай Денков и уточни, че в хода на преговорите са се разбрали, че обявеният кабинет е този, от който се тръгва.

До момента спор с Мария Габриел не съм имал. С нея се познавам от няколко години в качеството ѝ на еврокомисар. В областите, в които сме имали контакти, сме се разбирали достатъчно добре. Това е важно, защото липсата на доверие е огромен проблем в нашата политика. Аз поне ѝ имам доверие, че ние можем да работим заедно. До момента това усещане се потвърждава”, добави той.

Акад. Денков е на мнение, че ротацията крие много подводни камъни. „Нямам никаква илюзия, че задачата, с която се захващаме, е много трудно. Политическият опит в другите държави показва, че понякога този тип правителства с ротация не успяват да се справят, провалят се в опита да се реализират последователните мандати. Но има и други държави, в които се реализират”, е мнението му.

Той обясни, че пред всякакви други алтернативи ротацията е била единствената, която води до няколко положителни резултата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари