Николай Денков: Изпитите показаха много сериозен проблем с математиката

0
Голяма част от проблемите са в учебниците
Голяма част от проблемите са в учебниците Снимка: БНТ

Резултатите от матурите показват много сериозен проблем с математиката

Това коментира министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в предаването „Говори сега“ по БНТ. Той посочи, че разликата в успеха между български език и литература и математика е средно около 20 точки.

„Голяма част от проблемите са в учебниците, но чисто логически ние първо трябва да изчистим учебните програми. Вече завършихме техния преглед - къде точно, в кои класове и по кои предмети има проблеми. Имам 121 доклада за различите предмети. Те ще са основата за евентуалните промени през следващите 2-3 месеца", обясни акад. Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Бат Георги
    Интересно продължава ли и тази година програмата з почивки на море осигурени от МОН? Миналата година вечните диркетори(нали уж мандатнодт щеше да има), колко си поделиха с хотелиерите и голямТУР?
  • 1
    4
    darkaveng
    Боже, докога соросоидни екскремети ще са министри на образованието? Докога????
  • 6
    3
    Заарата
    А бе Денков, Каква математика бе? Какви резултати ? Я виж русенските директори как си поживяха на сметката на данъкоплатците на морето на 24,25 и 26 юни на морето !Къде е Мариян Димитров да поиска от Началника на РУО -Русе ,сметка за изхарчените пари !Това са по 750лв. ,на човек ,само за хотел и храна ,а пътните -отделно ! Участниците са два автобуса барабар слюбовните двойки с колите ! Ама добре ,че и народът не може да смята,иначе ПРОКУРАТУРА...!
  • 5
    2
    Митко
    Берем плодовете на онлайн обучението през последните 2 години.
  • 4
    1
    плюс-минус
    Проблемът е министър Денков.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари