Николай Денков: Има огромна вероятност да загубим 1.4 милиарда лева по ПВУ

0
Цените се повишават, има инфлация, това, което е важно​, каза премиерът
Цените се повишават, има инфлация, това, което е важно​, каза премиерът Снимка: Министерски съвет

Цените се повишават, има инфлация, това, което е важно​, каза премиерът

Има огромна вероятност да загубим средства по ПВУ в частта за териториално развитие и енергиен преход. Става въпрос за около 1.4 милиарда лева, и ако не намерим съгласие за тях в следващия месец, тези пари ще бъдат загубени.

Това каза премиерът Николай Денков пред БНТ, информира БГНЕС.

По думите му спекулативна е информацията, че нямало да се повишават цените, напротив - "цените ще продължат да се повишават, защото така е по цял свят, инфлацията е повсеместна", допълни Денков.

По думите му приемането на бюджета за 2023 г. променя живота на хората, тъй като не става въпрос просто за едни числа. Всеки бюджет, когато е приет и е правилен като баланси, той променя съдбите на хората, каза премиерът.

Той отрече, че цената на електроенергията се повишава. За цените на горивата коментира, че на световните пазари цената на петрола е значително по-висока спрямо периода, в който са дошли на власт.

Показали сме, че знаем как се събират приходи и как се повишават доходите, ще го направим и с Бюджет 2024. Цените се повишават, има инфлация, това, което е важно - доходите да растат по-бързо от инфлацията, заяви Денков.

Еврото е стабилна валута, която води до по-ниски лихви, отколкото лева. Ако имахме евро в момента, инфлацията щеше да е по-ниска, както и лихвите. Много е важно да престанем да живеем с илюзии, призова премиерът.

Всеки ден 600-800, в някои дни и до 1000 са спрените опити за незаконно преминаване на границата от мигранти. Много често реториката в Австрия и Нидерландия за неприемането. В тяхна полза е България да бъде в Шенген, заяви Денков.

Има риск да загубим средства по плановете за териториално развитие и енергиен преход. Ние сме последният шанс тези 1,4 млрд. лева да влязат в регионите, когато влязохме като кабинет се оказа, че нищо не е правено по тези планове, каза премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари