Николай Денков говори пред празна зала в Европарламента

0
Премиерът участва в дванадесетия пленарен дебат „Това е Европа“ на Европейския парламент в Страсбург
Премиерът участва в дванадесетия пленарен дебат „Това е Европа“ на Европейския парламент в Страсбург

Премиерът участва в дванадесетия пленарен дебат „Това е Европа“ на Европейския парламент в Страсбург

Пред евродепутатите, премиерът държа слово, в което призова страната ни час по-скоро да бъде присъединена към Шенген и еврозоната и призна, че сме обект на руски хибридни атаки.

През цялото време Денков четеше, забил нос в листовете пред себе си и нито веднъж не вдигна поглед към залата. Тя пък се оказа празна като демонстрация за пълното неглижиране на българския министър-председател. Явно в Брюксел никой не го брои премиера на България за фактор, пише Епицентър.бг.

Направи впечатление, че по време на речта му горе, на последния етаж, където влизат посетителски групи от всички държави-членки на ЕС, те напуснаха залата.

„В най-новата си история България е била обект на непрекъснати опити за доминация. Част от тях – успешни от страна на Руската федерация и СССР. За съжаление, тези великоруски апетити продължават и в наши дни и страната ни е обект на целенасочени хибридни атаки. Тайните служби и пропагандата на Путин се възползват от икономическата и суверенна обвързаност на страната ни с Русия, както и от историческите и културни свързаности между народите ни, за да разделят и противопоставят обществото ни на русофили и евроатлантици. Пълноправното членство на България в Европейския съюз и НАТО е най-голямата гаранция за продължаването на демократичния и европейски път на развитие на родината ни. Затова трябва да завършим европейската си интеграция с присъединяването си към Шенген и еврозоната”, посочи Денков от трибуната на ЕП.

Заедно с премиера за Страсбург е и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    фена на Путин
    Жалка женствена педеруга. Позор и посмешище за България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари