Николай Денков: Децата от 1 до 4 клас се връщат в училище до 8 ноември, ако няма пълен локдаун

0
Министерството на образованието и науката (МОН) ще проведе информационна кампания за тестването на учениците, след като стане ясен видът на щадящия тест, който ще се прилага
Министерството на образованието и науката (МОН) ще проведе информационна кампания за тестването на учениците, след като стане ясен видът на щадящия тест, който ще се прилага Снимка: БГНЕС / Архив

 

"Не мога да кажа точна дата за връщане на учениците в клас, без да е избран изпълнителят на доставката на тестовете, без да е ясно каква ще е организацията, без да сме пресметнали времето, в което ще подготвим тези, които ще правят тестовете"

 Това каза министърът на образованието и науката проф. Николай Денков по телевизия Bulgaria ON AIR, съобщи пресцентърът на МОН.

Министерството на образованието и науката (МОН) ще проведе информационна кампания за тестването на учениците, след като стане ясен видът на щадящия тест, който ще се прилага. "Вариантите са два - или детето само да се тества с тампон от устата, или да изплюва слюнка в контейнерче. Ако започнем да обясняваме и за двата варианта, хората ще се объркат", е отбелязал проф. Николай Денков.

Той е съобщил, че МОН ще използва всички налични информационни канали, за да обясни на родителите целия процес на изследване. Всеки един родител ще има възможността да види и да прочете листовката на продукта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари