Никола Стоянов: Ще има спад в цените на храните

0
Служебният министър на икономиката очаква цените на горивата у нас да се задържат на сегашните си нива
Служебният министър на икономиката очаква цените на горивата у нас да се задържат на сегашните си нива Снимка: БГНЕС

Служебният министър на икономиката очаква цените на горивата у нас да се задържат на сегашните си нива

Спад в цените на храните като резултат от мерките срещу спекулата у нас очаква министърът на икономиката Никола Стоянов. Ресорните институции започват съвместни проверки за нелоялни търговски практики в цялата страна. Разработва се и онлайн платформа, която да показва стойностите на продуктите от момента на производството или вноса у нас до щанда в търговските обекти.

"Сигурен съм че на база на тези фактори спад в цените на храните ще има. Проверките ще са съвместни, ще проверяваме това, което можем, спрямо закона, но трябват и законодателни промени, които да дадат още правомощия. За всеки търговец най-важно е неговото име, и когато излезе, че при него има нелоялни практики, това е много по-ефективно от високата глоба", заяви в ефира на БНТ Никола Стоянов.

Служебният министър на икономиката очаква цените на горивата у нас да се задържат на сегашните си нива, а инфлацията да намалява с по-голям темп през този и следващите месеци. През март се очаква ново плащане към бюджета от страна на "Лукойл". Парите от свръхпечалбите на рафинерията се преразпределят за по-евтин обществен транспорт като мярка срещу високите цени на горивата.

"България се движи по най-позитивния сценарий, а в началото на есента сценариите бяха доста по-лоши. Надявам се от февруари да има по-голям спад на инфлацията, заради по-ниската цена на газа. Надявам се цените на храните също да паднат", заяви той.

В "Денят започва" Никола Стоянов каза още, че към момента няма информация украинска военна техника да се ремонтира у нас. По думите му служебното правителство е изпълнило стриктно решението на Народното събрание за предоставяне на военна помощ за Украйна.

Той коментира и че е невъзможно премиер, който и да е той, да прави сделки с оръжие за Украйна без знанието на неговия министър на икономиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари