Никола Минчев: ПП не е подавала документи за членство в АЛДЕ

1
Не сме склонни на коалиционно разпределение на постове с ГЕРБ, обяви той
Не сме склонни на коалиционно разпределение на постове с ГЕРБ, обяви той Снимка: bTV

Не сме склонни на коалиционно разпределение на постове с ГЕРБ, обяви той

Не сме подавали документи за членство в АЛДЕ (Алианс на либералите и демократите в Европа). „Продължаваме промяната“ все още не е член на нито една политическа общност в Европейския парламент (ЕП)“.

Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ по bTV Никола Минчев, депутат от ПП-ДБ, във връзка със спекулациите, че партията вече е член на Либералната партия в ЕП и затова е помогнала ДПС, която е член на АЛДЕ.

Относно оставката на Мустафа Карадайъ като председател на ДПС Минчев каза, че тепърва ще стане ясно как това ще се отрази на отношенията между ДПС и „Продължаваме промяната“.

За отношенията с ГЕРБ той отбеляза, че те са се обтегнали след втория тур на местните избори. „Това явно е обвързано с резултатите от вота“, допълни депутатът от ПП-ДБ

Той коментира и отдавна исканото от лидер на ГЕРБ споразумение между формациите, подкрепящи правителството: „Ясно разписан механизъм за взимане на решения е добра стъпка. Може да се мисли върху такъв документ. Ако обаче това е коалиционно разпределение на министерски постове, това е друга тема – с това не сме съгласни и не сме отворени за промяна в тази посока“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари