Никога повече политици на дати, свързани с Апостола!

2
Не караянчевици да четат клишета, а обикновени хора да произнасят слова на паметника на Апостола
Не караянчевици да четат клишета, а обикновени хора да произнасят слова на паметника на Апостола

Не караянчевици, а обикновени хора да произнасят слова на паметника на Апостола

Пандемията освен многото ограничения ни даде и нещо добро: почитането на паметта на Апостола тази година да стане в отсъствието на политици. Ще има гвардейци и кратка церемония. Ще се съберат граждани, които искрено обичат и ценят делото на най-великия българин.

Слава Богу! Няма да им гледаме физиономиите и да слушаме написаните от пиари и съветници високопарни слова в познати до втръсване репортажи.

Политиците са оставили позорно петно в датата 19 февруари още когато Иванчо Хаджипенчович подписва смъртната присъда, а през 1879 г. става депутат в Учредителното народно събрание, което гласува Търновската конституция. След това същият човек става член ан Върховния съд и на Държавния съвет. И да не се забравя, че същият Хаджипенчович след Освобождението си построява скъпа къща на 150 метра от мястото на обесването на Левски и участва в комитета за събиране средства за паметник на Апостола…

С какво немалко от сегашните депутати се различават от Иванчо Хаджипенчович? В сегашния парламент все по-често се усеща духът на лицемерието, подлостта и действията по сметка. Ако политици искат да почетат Левски, да го сторят като обикновени граждани, без кордони, охрани и венци, купени с държавна пара. Стига маскаради!

От Фрог нюз предлагат оттук насетне честванията на дати, свързани с Левски, да се провеждат без участието на политици и управници. 

Много по-емоционални и искрени са гражданските начинания като походите до Къкринското ханче, по стъпките на Апостола, поднесените цветя на паметниците и др. Нека има състезания, концерти, рецитали, конкурси - каквото решат самите граждани.

Не караянчевици да четат клишета от някакви листове, а слово да произнасят историци, учители, учени, медици, писатели, поети, ученици, студенти, свещеници, музейни работници – въобще обикновени хора.

Смятаме, че така е редно, допълват авторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Днес го дават 42 градуса. Дали да не си обуя сандалите без чорапи?

Харесай Дунавмост във Фейсбук