Netflix вече е достъпна и в България

0
Днес ставате свидетели на раждането на нова глобална интернет телевизионна мрежа
Днес ставате свидетели на раждането на нова глобална интернет телевизионна мрежа

Платеното онлайн видео Netflix вече е достъпно и за потребители на територията на България, това стана ясно от презентацията на компанията на изложението CES в Лас Вегас.

Netflix Inc. започва да продава своята услуга за стрийминг в 130 други държави, сред които Полша, Русия, Сингапур, Турция, Саудитска Арабия, Индия и други. Добавянето на азиатски страни като Индия и други по целия свят бележи важна стъпка за развитието на Netflix. Компанията следва своята цел да стане първата глобална онлайн телевизионна услуга, пише Business Insider, предаде Economic.bg.

„Днес ставате свидетели на раждането на нова глобална интернет телевизионна мрежа”, каза изпълнителният директор на компанията Рийд Хейстингс.

Днес това е един от най-популярните начини за гледане на телевизия и филми On-Demand (по желание). Програмата разполага с богати каталози сериали и филми, които се обновява постоянно. Видео съдържанието може да бъде гледано на компютър, смарт телевизор, смартфон, Playstation4 или Xbox. За да използвате услугата трябва да заплатите месечен абонамент, който у нас е подобен на другите държави. Първият месец за абонатите ще е безплатен тестов период.

Плановете на компанията за тази година са наистина мащабни – 31 сериала, над 20 пълнометражни и документални филма, комедийни шоута и 30 детски сериала. Културните особености на всяка държава ще бъдат анализирани внимателно при подбора на съдържанието за нейните граждани.

Но Китай, най-населената страна в света, остава една празнина в глобалния отпечатък на компанията. Тя вече работи на много пазари, включително в по-голямата част от Европа и Южна Америка. Netflix е достигнал "почти всяка страна в света, но без Китай, където се надяваме това също да се случи в бъдеще", каза Хейстингс.

Миналата година компанията прогнозира, че ще добави повече от 11 милиона клиенти извън САЩ през 2015 г., с което броят на международния пазар е около  26 млн. абоната, добавя Bloomberg.

"Искаме гражданите по света да имат едно и също съдържание", каза Хейстингс.

Американското законодателство не позволява Netflix да оперира в шепа места, включително Северна Корея, Сирия и Крим, каза Хейстингс.

Компанията е изправена пред и предизвикателства в Китай. Там вече много потенциални съюзници са конкуриращи се фирми. Alibaba Group Holding Ltd. наскоро придоби пълен контрол на Youku Tudou Inc., един от най-големите видео стрийминг услуги в страната, докато Baidu Inc. и Tencent Holdings Ltd. притежават популярни видео услуги.

"Имаме нужда от специално разрешение от правителството. Ние продължаваме да работим върху това", каза Хейстингс. "Търпеливи сме и мисля, че това ще бъде успех, но ще отнеме известно време."

Още вчера след изказването на изпълнителния директор, акциите на Netflix се повишиха с 6%.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари