Нещо зловещо плаши туристите в Стара планина

0
Невена и Весела, две запалени планинарки, са изживели истински кошмар
Невена и Весела, две запалени планинарки, са изживели истински кошмар

Две приятелки преживяли най-големия кошмар в живота си по време на излет в планината, след като били посетени от истински призрак и чули смразяващия плач на невидимо бебе, пише Ретро.бг.

Историята на 28-годишната Невена Асенова и 24-годишната Весела Янева от Ямбол, убедени, че са срещнали призрак, започва, когато двете решават да прекарат уикенд сред природата и се отправят към закътано местенце в Стара планина.

За него Весела чула от приятели. Двете се подготвили добре, носели палатка, приспособления за готвене, тежки раници, пълни с пособия за първа помощ, достатъчно храна и вода.

"Планинарки сме от години. Обикаля ли сме Рила и Пирин. Познаваме живота сред природата. Не се и замислихме, че може да ни се случи нещо подобно. Тръгнахме рано и всичко беше наред", разказва патилата си Невена.

Кошмарът започнал привечер, когато заредили загадъчните събития.

Първоначално Невена и Весела неочаквано чули мистериозни стъпки наоколо, но така и не успели да открият техния източник, тъй като около тях не се забелязвало каквото и да било чуждо присъствие. В един момент Невена решила да разведри ситуацията и да разсее изплашената си приятелка като започнала да подсвирва весело с уста. За огромен ужас и на двете обаче някой им свирнал в отговор.

"Веднага се разкрещяхме като луди. Решихме, че са непознати, които искат да ни изплашат, а защо не и по-лошо. И двете можем да се защитаваме. Минали сме през курс по самоотбрана, но в гората беше тъмно и доста страшно. Обиколихме района без да се разделяме и не намерихме никого. Наистина се паникьосахме. Разгоряхме огъня, за да е достатъчно светло, но просто нямаше жива душа около нас", разказва Весела.

В крайна сметка приятелките решили да не позволят нещо подобно да развали почивката им и влезли в палатката, където започнали да разглеждат направените през деня снимки на околността. На една от тях обаче шокирани забелязали мистериозно присъствие между дърветата в близост до лагера им, приличащо на призрак.

Съществото се появявало на няколко от фотографиите. Приличало на жена, облечена в бяла роба, напълно прозрачна. На някои от снимките тя носела бебе, на други била сама. Лицето й било разкривено от ужас.

„Беше адски демон. Не можех да повярвам, че виждам подобно нещо и, че то изобщо съществува. Нямаше къде да ходим в гората през нощта. Знаехме, че ако тръгнем да бягаме, най-много да се изгубим и затова решихме да изчакаме до сутринта”, споделя Невена.

Няколко часа по-късно те отново чули стъпки около палатката си, а около полунощ до слуха им достигнал смразяващият плач на пеленаче, което се оказва последната капка в чашата на търпението им.

Двете незабавно напуснали злокобното място и хукнали да бягат, убедени, че никога повече няма да се върнат в зловещата гора, обитавана от призрак.

Източник: Ретро.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари