Непълнолетни българи в Австрия тормозили сексуално 12-годишно момиче

2
13-те заподозрени на възраст над 14-годишна възраст са били разпитани
13-те заподозрени на възраст над 14-годишна възраст са били разпитани

13-те заподозрени на възраст над 14-годишна възраст са били разпитани

Австрийската полиция съобщи днес, че разследва група, включваща 17 души от австрийски, български, италиански, сирийски, сръбски и турски произход, повечето от които непълнолетни, по подозрение, че в течение на няколко месеца сексуално са тормозили 12-годишно момиче, съобщи Асошиейтед Прес, цитирана от БТА.

Високопоставеният представител на криминалната полиция във Виена Флориан Финда съобщи, че от заподозрените 12 са непълнолетни, на възраст между 14 и 18 години, един е на 19 години, а двама са под възрастта за наказателна отговорност, която в Австрия е 14 години. Те са заподозрени за сериозен сексуален тормоз над малолетнии дейности, свързани с порнография.

Твърди се, че заподозрените са извършвали деянията между февруари и юни 2023 г. в гаражи, в жилищата си и на други места във Виена. Твърди се, че в един от случаите е било използвано насилие. Според разследването в останалите случаи жертвата вербално е била заставена да участва в сексуални актове.

Жертвата и нейната майка са докладвали случилото се на властите през октомври.

Финда заяви, че след задълбочено разследване вчера 13-те заподозрени на възраст над 14-годишна възраст са били разпитани. Някои са признали обвиненията, докато други са ги отрекли. Един от тях е арестуван заради съпротива на силите на реда. Разследващите все още проучват материалите в мобилните им телефони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари