Нелсен "нацвъкаха" допълнителни контейнери по улици и тротоари в Русе

1

Допълнителни контейнери за смет са поставени по улиците на Русе.

Очаква се по този начин да се реши отчасти въпросът с боклуците, които се стоварват покрай съдовете за отпадъци, тъй като се осигуряват още възможности къде да се изхвърля сметта, пише Русе Медиа.

Русенци приветстват инициативата, но предпочитат контейнерите да са на улицата в специално изрязани „джобове“, както бе практиката до момента. На места в центъра на Русе се получава истинско струпване на съдове, тъй като накуп има контейнери за разделно събиране, за общ битов отпадък и за дрехи. Те са наредени и в „джобове“, и по тротоара и гледката не е особено естетична. Отделно, въпреки многобройните съдове, боклуците не се изхвърлят в тях, а се оставят отвън.

На други места допълнителните контейнери са поставени на улицата, тъй като няма тротоар, и стесняват пътното платно. Така се създават затруднения за преминаването на автомобилите.

За сравнение – в Нидерландия например контейнерите се ползват, като се отварят с карта от живущите в дадена сграда. Общината в 200-хилядния град Грьонинген е направила така, че когато контейнерът е почти пълен, мобилен телефон праща съобщение и веднага тръгва камион, за да го изхвърли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари