Некадърността е въздигната в култ, подмазването - в начин за успешна кариера

1
Пирамидата на властта – най-отгоре са тези, които са се изкатерили по гърбовете на народа
Пирамидата на властта – най-отгоре са тези, които са се изкатерили по гърбовете на народа

Пирамидата на властта – най-отгоре са тези, които са се изкатерили по гърбовете на народа.

Обикновено не в резултат на някакви бляскави умове и качества, а благодарение на връзки, на умело обслужване на властимащите или на интимни връзки с тях. В резултат на върха на държавата имаме една каста – народни представители, правителство, шефове на агенции, около 500 души, които ни излизат направо златни, а целият народ работи за тяхната издръжка и комфортен живот.

Всички виждаме какви заплати получават. Да им се радват, както се казва, ама и да си ги заработят. Такъв случай обаче няма. Некадърност, повярвала в себе си. Това са днешните законотворци и управляващи. Бонуси, привилегии, служебни коли и шофьори, охрана от НСО….ОТ НАШИТЕ ПАРИ.

Имат 100 000 лева за вафлени чаши за кафе за депутатите, но нямат пари да изпратят болни деца за лечение. Имат 18 милиона за нова пленарна зала, а нямат пари за пенсионерите. Имат пари за 36 милиона на година за охрана на Боку, а нямат пари за децата. Колко пари се дадоха Боку да пътува с вертолети да играе мачлета? Колко струва охраната му, докато той подтичва в свински тръс по игрището? Колко ни струват екскурзиите му до арабите да се снима с тоя и оня!? Колко ни струва само селфито на задните му части с Тръмп!

Златните ни некадърни депутати и управляващи! Самоповярвали си нищожества. В голямата си част. Некадърността е въздигната в култ, подмазването – в начин за успешна кариера, лъжата – в начин на живот, животът на търтеи – в принцип.

И не ми свидят парите. Но не виждам резултати. Защото и в пленарната зала за 18 милиона ще гледаме същите нагли некадърници, по време на парламентарния контрол, в залата за 300 човека ще има само трима. Какъв е смисълът?

Когато работодателят вижда, че работникът е некадърен, мързелив и го краде, следва незабавно уволнение! Ние сме им работодателя на тези некадърници. Ние им плащаме всичко, с което те се правят на богове и пренебрежително гледат на хората, които им плащат и заплатите, и дори „комисионните” за обществените поръчки. Защото няма пари на държавата, има пари на данъкоплатците, както казва Маргарет Тачър.

Време е за уволнение!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари