Нека бъдем хора, да помогнем поне на един човек!

13
Замислете се колко хора срещате на ден, колко съдби летят във въздуха, колко любов, сълзи са изтрити между капките кислород, които дишаме!
Замислете се колко хора срещате на ден, колко съдби летят във въздуха, колко любов, сълзи са изтрити между капките кислород, които дишаме! Снимка: Йонка Александрова

Днес бях в МОЛ Русе. Докато чаках на една пейка, очите ми съзряха тази жена! Простовато облечена със гуменки и онези плетените терлици, спомняте си ги нали? Всеки път като ходехте на село, баба ви ги даваше и ви ставаше едно топло, не само на краката, а и на душата! Разплаках се, не защото ми стана мъчно за женицата, а защото видях своята сиротна майка или баба след време! Догоних я, тя се спря и ме погледна с най-дълбоките небесно-сини очи на света! За Бога, тя беше сам самичка, без пари и без да има какво да яде! Сетих се веднага колко пари харчим за глупости, а тази баба нямаше какво да вечеря!

Жал ми е, жал ми е, че хората с възможности парадират с охолен живот, но те нямат най-важното качество….човечност!

Съжалявам, ако обиждам съсловието от заможни хора, но в живота си съм научена да казвам истината на хората в очите! Хванах я за ръка и докато слушах историята на живота й, я заведох до топлата витрина на "Едеа". Тя ми отказа, защото зодията й била Козирог, но това не ме спря, приятели! Макар да имах само 10-тина лева в мен и взех топла вечеря и обяд за другия ден! И не защото съм с добра душа, а защото един ден знам, че доброто ще се върне!

Замислете се колко хора срещате на ден, колко съдби летят във въздуха, колко любов, сълзи са изтрити между капките кислород, които дишаме! Ако можем да помогнем дори само на един човек, знам че това ще промени хода на времето в което живеем!

Споделете поста ми приятели, нека достигне до повече хора. Днес аз ѝ осигурих вечеря, утре може би ще сте Вие! Нека бъдем Хора! Благодаря Ви!

Йонка Александрова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Анонимен
    Помагайте турбо чочки.Не подминавайте бедните с презрителен и високомерен поглед,прикрити от скъпите си дрехи и разкрасителни процедури.Това което го заработите с гъза си го отдавайте на бедните,но за да търсите реклама и да правите лицемерна благотворителност
  • -7
    3
    гхйхйкхйл
    помаГЕй бе
  • 19
    2
    Йонка <3
    Адмирации и поздравления за постъпката Ви! Дано има повече хора, като Вас!
  • 21
    1
    Meri
    Аз помогнах на една вьзрастна дама,93,годишна,милата,едва се движеше,но беше облечена чисто,скромно и с усмивка,,помогнах и в супера,и я заведох до тях!Беше толкова щастлива,доплака ми се....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари