Небостъргачите - пари в небесата, ад на земята!

0
Защо всички обвинени управници се оказаха невинни ангели, като че ли са завършили Кралския лицей за благородни девици
Защо всички обвинени управници се оказаха невинни ангели, като че ли са завършили Кралския лицей за благородни девици Снимка: Булфото

Айфеловата кула е висока, но не пречи на никого, защото около нея има огромно празно пространство. За съжаление у нас не е така. В София продължава да се строи безразборно, безразсъдно и безнаказано. Вдигна се голяма олелия за т.нар. „Златен век“, но никой не вижда, че на мястото на изгорелия цирк, в самия център, се строи нов небостъргач: 47 етажа. В махалата го наричат Годзилата по аналогия с японския филм, в който едно чудовище бастиса цял град. Тъй като не знаем българския собственик на това чудовище, го кръстихме Цеко. Има такъв герой в разказа „Грамада“ на Иван Вазов. Симпатичен човек, макар че незнайно защо викат „Проклет да е“.

Този небостъргач е истинско бедствие за цялата махала. Той ще причини слънчево затъмнение за вечни времена, тъй като най-близките сгради са само на 20 метра, т.е. на една ръка разстояние. Ако това е законно, законът е пълен боклук. Това значи сбогом небе, звезди и слънце. А Витоша ще гледаме само на фототапет. Автомобилният трафик, който и сега е задъхан, ще забуксува съвсем, пише Димитър Димитров, читател на в. Сега

Чорбаджи Цеко ще го видим чак накрая, когато яхне небостъргача и ни се изплези оттам. И ще бъде прав, защото отгоре ще ни види като мравки, които щъкат и се чудят какво ги е сполетяло. Но за да получи интифа за строежа, той се нуждае от помощта на един бюлюк ортаци: кметове, общинари, министри, депутати, архитекти и цялата политическа халтура. Те не видяха ли, че се извършва престъпление срещу хората. Не, не видяха, защото по навик гледаха под масата. А и какво да направят, щом всичко е „законно“. Тук е мястото да си изясним какво значи законно. Най-просто казано, е това, което не пречи, а помага  на гражданите. И ето я голямата изненада. Оказва се, че ни пречат ортаците на Цеко, а те са държавата. Явно има нещо гнило и то не е в Дания.

Уважаеми управляващи, обръщаме се към Вас, преди да се обърнем към Страсбург. Молим Ви, направете усилие и си спомнете, че преди да станете политици, сте били хора. Защото никой не е питал хората от квартала искат ли небостъргач за комшия. Елате на улица "Позитано" пред строежа на Годзилата. Тук истината ще Ви избоде очите и ще се убедите, че на това място не трябва да се строи нищо, камо ли небостъргач. Затова Ви молим да спрете незабавно строежа, да преразгледате проекта и да решите въпроса така, че да не вредите на хората. Това решение ще покаже за кого работите и на кого служите.

За наказание не питаме, защото всички обвинени управници се оказаха невинни ангели. Като че ли са завършили Кралския лицей за благородни девици. Най-справедливото наказание ще бъде да си разменим жилищата, така че да могат всеки ден те да се любуват на Годзилата. А за да няма в бъдеще такива строителни безобразия, нека общината загради един парцел на края на града и там мераклиите да набучат колкото си искат небостъргачи. Така всички ще са доволни и щастливи. А и ще си имаме Джурасик парк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари