"Не обслужваме привърженици на Възраждане" обяви столично заведение

0
Членове и симпатизанти на партията посетиха мястото и се стигна до напрежение
Членове и симпатизанти на партията посетиха мястото и се стигна до напрежение Снимка: БНТ

Членове и симпатизанти на партията посетиха мястото и се стигна до напрежение

Заведение в центъра на София постави табела, че не обслужва привърженици на "Възраждане", а членове и симпатизанти на партията посетиха мястото и се стигна до напрежение. Заведението осъмна с нацистки символи, изрисувани от неизвестен автор. А председателят на организацията на евреите в България "Шалом" посочи, че подобни действия ни връщат към едни тежки времена отпреди близо век.

"Не обслужваме привърженици на Възраждане" - този надпис на входа на заведение в центъра на София предизвика реакция от привърженици на партията, предаде БНТ. От заведението се въздържат от медийни изяви, но написаха във Фейсбук:

"Късния следобед имахме посещение от десетина агресивно настроени мъже от "Възраждане", предвождани от депутата Славчо Ангелов Крумов, които не се посвениха от това, че пред тях беше сама жена, да запушат входа на магазина и да не допускат да се влиза и излиза, искайки да бъдат обслужени и търсейки възмездие".

От младежката организация на "Възраждане" обясниха, че членове и симпатизанти на партията са посетили мястото, за да видят за какво става дума.

"Защото такива табелки и такива послания създават излишно разделение в обществото. На нашите симпатизанти и членове не им пише на челото "Възраждане", не изглеждат много по-различно от останалите хора и защо точно трябва да бъдат заклеймявани и недопускани някъде", каза Иванка Луканова - младежка организация на "Възраждане".

Същото заведение осъмна с надпис, засега с неизвестен автор. А сигнал в полицията не е постъпвал днес.

"Прозорците на този бар са били изрисувани с нацистки символи, символи на омраза, които ни връщат към едни тежки времена преди близо век. Това, което установихме е, че заведения в съседство също са били изрисувани с подобни символи. Защо се случват подобни неща в една европейска столица през 21-и век, защо липсва институционална реакция?", каза д-р Александър Оскар - председател на Организацията на евреите в България "Шалом".

След като група протестиращи, сред които и от партия "Възраждане", се събраха в събота пред кино "Одеон", за да изразят несъгласието си с прожекцията на филма "Близо" като част от програмата на "София Прайд" и се стигна до напрежение и отмяна на прожекцията, днес правосъдният министър коментира:

"Недопустимо е български граждани да бъдат ограничавани в законово упражняваните си права, както е недопустимо, депутати да бъдат ограничавани да се изказват от парламентарната трибуна. България трябва да недопусне формите на политическо насилие да станат обичайни за нашия политически процес. Това е въпрос на запазване на демократичните ценности".

От младежкото "Възраждане" казват, че "джендърпропагандата е насочена именно към младите".

"Смятам, че такива агресивни рекламирания и кампании по-скоро вредят на нашето общество. Специално за филма - смятаме, че този сюжет - любов между две момчета на 13 години е дори педофилски. Ние просто искаме да живеем нормално в държава, в което законите се спазват, защото такива сцени да се показват между малолетни лица, това е забранено в България", каза Иванка Луканова.

"Не може ограничаване правата на другите, тоест това някой да отиде да попречи на някого да гледа филм или да пие кафето, което иска, или да яде храната, което предпочита - това не може да бъде право. И това не е никакво право на протест или свобода на сдружаване или нещо подобно. Надявам се много сериозно парламентът още тази седмица да извика министъра на вътрешните работи, който да отговори защо полицията не се е намесила, на лице ли е реч на омразата?", каза адвокат Александър Кашъмов.

Има проверка на всички органи, които имат правомощия по случая с прожекцията в кино "Одеон", увери правосъдният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    до 5
    ти не си европеец бе...ти си ЕВРОГЕЕЦ 🤣🤣🤣
  • 4
    6
    Антонио Ресио
    А сега да постъпим като в нормалните държави. Моментално отнемане на лиценза на заведението. Моментално прокуратурата да се самосезира. Това да не ти е бащиния, че ти да решаваш на кого ще продаваш минерална вода или не! И аз съм убеден нацист, за да ни създаде Господ на различни континенти е имал основателна причина. Не пропагандирам, имам си моите вътрешни убеждения!
  • -6
    5
    Европеец
    Добро решение. Никакво обслужване на руските агенти от Възраждане, които се опитаха да попречат на хубавият филм, съобразен със всички евроатлантически ценности. Който е против джендър идеологията да ходи в Русия. Тук е Европа!
  • 10
    4
    Абе
    добра реклама е. НАправо е гениално. Стана център на вниманието това заведение. Вдигнал си е яко клиентелата собственикът. Маркетинг. Предизвикал е интерес от всякъде. Привържениците на "Възраждане" отиват да видят за какво иде реч, предполагам че пият по една бира за да докажат, че могат да ги обслужват, тези които са срещу партията пък се кефят на надписите. Просто гениален ход на съдържателя. Възхищавам му се :)
  • -6
    3
    По коментарите
    се вижда, че и Русе има нужда от такива заведения.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари