Не може да се живее повече така

0
10 милиарда лева се крадат годишно, но няма пари за онкоболни
10 милиарда лева се крадат годишно, но няма пари за онкоболни

Независимата КЕВР е независима само от народа си, зависима от концесионера си.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред протестиращите пред сградата на енергийния регулатор срещу очакваното поскъпване на водата, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

"Не може да се живее повече така", отсече Нинова. Тя заяви, че в момента КЕВР решава да вдигне цената на водата от 3 до 30% и допълни, че увеличението на цената на водата не е оправдано на фона на доходите на населението. По думите ѝ правителството провежда политики на геноцид. 

"10 млрд. лв. се крадат годишно, но няма 25 млн. лв. за онкоболни", каза Нинова и допълни, че днешният протест е и във връзка с концесията на "Софийска вода". Лидерът на БСП обясни, че управляващите не спират да крадат пари и като пример посочи тол системата, за която все още няма договор. "Благодаря, че имате мнение и смелост да го изразите. Предайте това на вашите съграждани, нека и те поискат промяната, която искаме ние", обърна се Нинова към десетките протестиращи. 

След нейното изказване се отправиха към сградата на Министерски съвет, където по думите ѝ се намира главният виновник за увеличението на цената на водата. Движението в района е блокирано. 

Очакваното поскъпване на цената на водата е неприемливо, при положение че 1/3 от София няма и канализация, каза председателят на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов по време на протеста. Той подчерта пред протестиращите, че недоволството им е оправдано. Велизар Енчев, депутат от 43-тото Народно събрание, обвини управляващата коалиция в това, че България е най-бедната и най-бедната страна в ЕС. 

Представителите на БСП посочват, че според тях грешните решения, които са взети от сегашното управление са в секторите "Здравеопазване", "Енергетика", "Отбрана", както и концесиите. Очаква се след 1 месец БСП да организира протест пред летище София във връзка с концесията му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари