КЕВР оправда цената на водата с „незаобиколими фактори“

0
Иван Иванов представи пред депутатите причините за поскъпването на водата
Иван Иванов представи пред депутатите причините за поскъпването на водата Снимка: БГНЕС / архив

Иван Иванов представи пред депутатите причините за поскъпването на водата

В дневния ред на НС е изслушването на председателя на КЕВР Иван Иванов относно покачването на цените на водата средно с 15%.

"Причините за повишаване на цената на водата се дължат на няколко фактора, които са незаобиколими. Първи фактор - стойностите в бизнес плана на всяко едно дружество", заяви Иванов от трибуната на НС, предаде "Дарик".

По думите му този бизнес план е с петгодишна реализация - от 2022 г. до 2026 г.

"В този бизнес план, освен че има постепенно нарастване на средствата за инвестиции, другият важен момент и компонент в определяне на цената се явява ежегодното увеличение на заплатите на служителите в сектор ВиК в страната с 15%", подчерта той.

По думите му това се прави в изпълнение на националното споразумение, подписано от министъра на регионалното развитие и благоустройството, от българския ВиК холдинг и от организации в сектор ВиК.

"Като национално споразумение ние сме длъжни да го изпълним, което налага ежегодно повишаване с 15% на заплащането на служителите", коментира Иванов.

Той заяви, че в по-голямата част от ВиК операторите над 50% от разходите на дружеството отиват именно за заплата на служителите.

"Следващата причина е ежегодната актуализация, която се извършва въз основа на индекса на инфлация в страната", посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Народът
    Иванчо е крайно време да увисне на някой кран! За назидание на народните изедници!
  • 11
    3
    ?????????
    Иван Иванов, начело на КЕВР, е роден през 1945 г. - на 78 години е.
  • 4
    2
    Иване иванеее
    Дупе за ебанеее! Искам да еба цялото ти продажно семейство докато не издъхнат всички боклук цаисат!
  • 11
    1
    Боклуци
    Свещи да си купят служителите им.Разбирам да даваха качествено обслужване и услуга! Той и Савов беше зинал да налапа земята
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари