Наводнения опустошиха Турция

1
Наводненията са в района на Югоизточна Турция, който бе опустошен от трусовете на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер
Наводненията са в района на Югоизточна Турция, който бе опустошен от трусовете на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер Снимка: Reuters

Наводненията са в района на Югоизточна Турция, който бе опустошен от трусовете на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер

Най-малко 11 души са загинали, а петима се водят за изчезнали след наводнения, причинени от проливни дъждове в два окръга в Югоизточна Турция, които вече бяха опустошени от двете разрушителни земетресения през февруари, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Един човек е загинал в град Тут в окръг Адъяман, след като придошли води са отнесли контейнер за живеене, обитаван от семейство оцелели от земетресенията на 6 февруари, съобщи валията на окръга Нуман Хатъпоглу.

Наводненията в съседния окръг Шанлъурфа са отнели живота на четирима, заяви Тюрк валията Салих Айхан.

По-късно спасители намериха телата на петима сирийци в наводнен апартамент на приземен етаж в Шанлъурфа, а още едно тяло е било открито във ван, блокиран от вода в подлез.

Телевизионен репортаж от Шанлъурфа показва наводнени улици и автомобили, както и спасяването на един мъж от подлез. Няколко души бяха евакуирани от наводнен палатков лагер за оцелели от земетресенията. От болница в Шанлъурфа се е наложила и евакуация на пациенти заради наводненията, съобщава "Хабер Тюрк".

Училищата в Шанлъурфа са затворени днес заради наводненията, а Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации, полицията, жандармерията и общински екипи продължават да евакуират рисковите райони. Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации съобщи, че над дузина професионални водолази участват в спасителните усилия в двата засегнати от наводнения окръга.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу се запозна с обстановката в Адъяман и потвърди смъртта на един човек. Наводненията в Адъяман са причинили и проблеми в пътното движение.

Турската метеорологична служба издаде предупреждение с оранжев код за периода 14 - 20 март за района на Югоизточна Турция, който бе опустошен от трусовете на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер.

В Адъяман и Шанлъурфа днес духа и силен вятър, който в съчетание със заледяване, предизвика нарушения във въздушния трафик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари