Национално състезание по изкачване на стълбите към храм-паметник „Шипка“ ще се проведе на 19 август

0
Събитието се реализира и с подкрепата на Областната управа в Русе, а лице на състезанието ще бъде световният шампион Йордан Йовчев
Събитието се реализира и с подкрепата на Областната управа в Русе, а лице на състезанието ще бъде световният шампион Йордан Йовчев Снимка: Областна администрация - Русе

Събитието се реализира и с подкрепата на Областната управа в Русе, а лице на състезанието ще бъде световният шампион Йордан Йовчев

На 19 август тази година от 10:30 часа ще се проведе състезание по изкачване на стълбите към Националния храм паметник „Шипка“. Инициативата се организира от Областна администрация – Габрово и Регионалното управление на образованието /РУО/, като се събитието се реализира и с подкрепата на Областната управа в Русе. То е посветено на 145-ата годишнина от Шипченските боеве.

В надпреварата могат да участват ученици от 5 до 12 клас от цяла България. За целта обаче трябва да попълнят заявка, която се изпраща на следните e-mail-и: [email protected] и [email protected] до следващия петък – 22-и юли. „Оценявайки изключителната роля на спорта в развитието на младите хора, както и всички форми на патриотичното им възпитание, категорично подкрепям инициативата. Смятам, че трябва да се отделя далеч по-голямо внимание на подобен род събития“, коментира Станев. 

Събитията по националното честване са под патронажа на президента на Република България Румен Радев, а лице на състезанието ще бъде световният шампион Йордан Йовчев, който ще подкрепи участниците в своебразния маратон, като се присъедини в надпреварата с тях. 

За допълнителна информация: Таня Горанова – старши експерт по физическо възпитание и спорт в РУО в град Габрово, тел. 066 800 713 и 0899 491 287. 
На следните линкове може да откриете Регламент и Заявка за участие в състезанието. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари