Румен Радев откри турнир по карате с 50 лицеви опори

4
Президентът се впусна в импровизирана надпревара с ученици
Президентът се впусна в импровизирана надпревара с ученици Видео: БГНЕС

Президентът се впусна в импровизирана надпревара с ученици 

Карате е спорт, който гради характери. Учи и възпитава на дисциплина, воля, уважение, каза президентът Румен Радев, който откри днес турнира Sofia Karate Open 2021 – Купа на президента и демонстрира добрата си спортна форма.

Той направи 50 лицеви опори за минута в импровизирана надпревара с ученици в спортния комплекс на училище „Свети Георги“ в София, предаде репортер на БГНЕС. Явно годините от военното училище не се забравят!

За мен е истинско удоволствие да видя толкова много млади, усмихнати хора от толкова много държави. Карате е спорт, който гради характери. Учи и възпитава на дисциплина, воля, уважение. Карате е спорт, който свързва хората.

Изключително съм радостен да видя толкова много деца от десетки държави тук. Да не забравяме, че каратето накара всички нас да се гордеем като българи, защото на Олимпиадата в Япония Ивет Горанова записа със златни букви името си именно в този спорт. Убеден съм, че сред вас са бъдещите европейски и олимпийски шампиони”, каза Радев при откриването.

Президентът обаче изрази съжаление, че не всички деца се занимават със спорт и че много от тях предпочитат да останат пред телевизора, компютъра, телефона, или таблета.

Радев предостави на организаторите на турнира Купата на президента, която беше връчена на отборния победител в края на надпреварата.

По време на събитието той се запозна със спортната и учебна база на училището.

Турнирът се провежда като част от календара на Българската национална федерация по карате и инициативата „Спортувай с президента“, в рамките на която държавният глава насърчава физическата активност на българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари