Натоварен уикенд за русенските огнеборци

2
Екипите на пожарната са реагирали на 18 сигнала
Екипите на пожарната са реагирали на 18 сигнала Снимка: Кадър от TVN

През изминалите почивни дни в РДПБЗН - Русе са регистрирани 18 излизания на дежурните екипи по сигнали за произшествия и инциденти.

В събота огнеборците са реагирали на няколко сигнала за запалени сухи треви - в гр. Ветово; с. Обретеник; с. Белцов; с. Батин.

Екипи на пожарната от Ветово и Русе са пратени за съдействие, заради инцидент със самолет в землището на с. Бъзън. Служителите са извършили действия по обезопасяване на местопроизшествието. Дежурните от СОД при РДПБЗН–Русе през деня са излизали 2 пъти - за отстраняване на опасни дървета на бул. Трети март в Русе и за съдействие с техника на други служби на ГКПП – Дунав мост, а вечерта са реагирали и на сигнал за счупен живачен термометър на адрес в гр. Мартен, където живакът е бил събран и депониран. Между 17:39 и 18:35 часа пожарникари от Първа РСПБЗН са ходили на адрес в блок на ул. Борисова, заради сигнал за запалени сажди в коминно тяло, като при инцидента не са пострадали хора.

В неделя пожарникарите са гасили запалени сухи треви в русенския кв. „Чародейка“; запалване в натрупани отпадъци на разклон за с. Мечка; пожар в сухи треви и отпадъци между кв. Средна кула и кв. Долапите в Русе; запалени сухи треви на площ от около 600 кв.м. в землището на с. Бъзовец; пожар в сухи треви и отпадъци в гр. Бяла - кв. "Освобождение"; пожар в отпадъци в метален контейнер в гр. Русе в ж.к. “Чародейка“ до бл.212; запалване в метален контейнер в гр. Русе на ул. Екатерина Каравелова; реагирали са и на един сигнал за пожар в комин на ул. Христо Македонски в Русе, който се е оказал лъжлив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари