НАТО призна Русия за терористична държава

1
Украински представител твърди, че всички 30 страни от НАТО са подкрепили предложенията на украинската делегация
Украински представител твърди, че всички 30 страни от НАТО са подкрепили предложенията на украинската делегация Снимка: Агенция Фокус

Украински представител твърди, че всички 30 страни от НАТО са подкрепили предложенията на украинската делегация

Парламентарната асамблея на НАТО призова за създаването на специален Международен трибунал за агресията на Руската федерация срещу Украйна и призна страната за терористична. Това съобщи във "Фейсбук“ председателят на постоянната делегация на Украйна в ПА на НАТО и депутат от фракцията "Слуга на народа“ Егор Чернев, предава Укринформ, цитирана от Агенция Фокус.

"Парламентарната асамблея на НАТО призова за създаването на специален Международен трибунал за агресията на Русия и я призна за терористична държава“, каза Чернев, като информира, че съответната резолюция ще бъде изпратена до правителствата и парламентите на всички страни-членки на НАТО.

По думите му всички 30 страни от НАТО са подкрепили предложенията на украинската делегация.

Политикът каза, че такъв трибунал би позволил да се осъдят не само преките извършители на военни престъпления, но и висшето ръководство на Руската федерация.

Освен това той уточни, че в резолюцията са взети предвид желанията за увеличаване на доставките на оръжия за Украйна, разработването на конкретни стъпки за влизане на Украйна в НАТО, както и създаването на механизъм за събиране на репарации от Руската федерация за нанесените щети на страната.

Той също така отбеляза, че резолюцията, по инициатива на украинската страна, предвижда, че НАТО ще подкрепя Украйна толкова дълго, колкото е необходимо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    ??!!
    русия призна нато за терористична организация! :) :) :)
  • 4
    6
    Йосиф
    ЕБАН ФЕЙК !!! НИТО ЕДНА ОФИЦИАЛНА МЕДИЯ НЕ ОБЕЛВА И ДУМА ЗА ПОДОБНО НЕЩО. СЪОБРАЗЯВАЙТЕ СЕ, КОГАТО ПУБЛИКУВАТЕ ПОДОБНИ "ГРЪМКИ" НОВИНИ.
  • -6
    5
    путлер капут
    браво
  • 3
    4
    сащ е агресор
    сащ е агресор, узурпатор!
  • 7
    3
    Темерут
    Ако наистина всички страни са подкрепили това решение (а би трябвало, защото в НАТО решенията се вземат с единодушие), кой е упълномощил нашия да гласува така?! Все пак все още сме парламентарна република и толкова важно решение не може да се подкрепи без представителят ни там да е бил упълномощен за това.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари