Настимир Ананиев: Служебният кабинет на президента работи с ГЕРБ

0
Борисов обича да използва български професори, които да вози на задната седалка на джипа, а след това пенсионира в Народното събрание, каза заместник-председателят на "Продължаваме Промяната"
Борисов обича да използва български професори, които да вози на задната седалка на джипа, а след това пенсионира в Народното събрание, каза заместник-председателят на "Продължаваме Промяната" Снимка: БГНЕС

Борисов обича да използва български професори, които да вози на задната седалка на джипа, а след това пенсионира в Народното събрание, каза заместник-председателят на "Продължаваме Промяната"

"Изненадан съм, че президентът е толкова емоционален. "Продължаваме Промяната" беше партията, която му помогна да спечели втори мандат. Знаехме, че е важно да има президент, който може да се противопостави на партиите на статуквото. Сега излиза, че служебният кабинет, който е назначил той, работи в страхотен синхрон с ГЕРБ. Не мога да разбера той приема ли това нещо, че министрите и служебният кабинет работят на всички нива с ГЕРБ. Това за мен е "мутри вътре", а не - "мутри вън". Това каза заместник-председателят на "Продължаваме Промяната" Настимир Ананиев в "Още от деня" в ефира на БНТ по повод обвиненията на президента Румен Радев.

"Очаквах лично да бъде експерт. Очаквах също, че Бойко Борисов ще се уплаши и няма да отиде сам да вземе мандата от президента. Не съм изненадан. Знам, че Борисов обича да използва български професори, които да вози на задната седалка на джипа, а след това пенсионира в Народното събрание", заяви Настимир Ананиев по повод излъчения кандидат-премиер от ГЕРБ - СДС, на който днес беше връчен първият мандат.

Ананиев подчерта, че не обезценява качествата на професор Николай Габровски, но по негово мнение той ще бъде използван.

"Ние сме в криза, трябва да се поеме много ясна политическа отговорност. В момента политическата отговорност е на първата политическа сила - ГЕРБ. Вместо да сглобят правителство, да покажат лидерство в политиката в България, те направиха с БСП и ДПС един блицкриг срещу машините", каза още депутатът от ПП.

Ананиев заяви още, че в момента, в който професор Габровски се е съгласил да стане част от номинацията на ГЕРБ, е загубил своята гражданска идентичност.

"Ние казахме, че никога няма да работим с ГЕРБ и с върхушката около Бойко Борисов", препотвърди позицията на политическата си група Настимир Ананиев.

Той определи кандидат-премиера, излъчен днес, като "контактьор", изпратен от лидера на ГЕРБ, който се опитва да "изпере своята репутация".

"За сравнението му с Меси. Истинският Меси вкарва голове, банкянският Меси вкарва пачки в чекмеджето. Истинският Меси има златна топка, банкянският Меси пълни чекмеджето със златни кюлчета", отбеляза още Ананиев.

Заместник-председателят на ПП коментира внесения от партията сигнал срещу БАБХ.

"За 70 лева беше продадена българската граница. Директорът на БАБХ не е платил такса от 70 лева за едно от делата, които се водят срещу частната лаборатория, и след като не е платена тази държавна такса, делото печели лабораторията", заяви той.

Според депутата съществува перфектен синхрон между ГЕРБ и министри от служебния кабинет. Именно близостта на Бойко Борисов до властта и възможността той да се върне, твърди Ананиев са причините България да не е част от Шенген.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ...
    работи, с майка ти кривогледа. боклук продажен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари